Pálmai Zoltán - hungarian drum and percussion instruments

                      Pálmai Zoltán, a dobosok krémes krémje.

Zoli arról híres, hogy megszámlálhatatlan sok zenekarban játszott és azok a zenekarok mind az élvonalba tartoztak.

1954-ben született, tehát még mindig írtó fiatal ahhoz, hogy kipróbálhasson jó néhány újabb zenekart. Megteheti, neve olyan előkelő, olyan rangos, hogy bárhová szívesen fogadnák és válogathat a zenekarok és ajánlatok között.

Néhány zenekar ahol tudását csillogtatta: Theátrum, P. Mobil, Illés, Hobo Blues Band, P. Box, Beatrice. No és Zámbó Jimmy kísérőzenekara.

Szívesen stúdió-zenészkedik is. Közel 150 hanglemezen működött  közre olyan nevek mellett, mint a Fonográf, Szörényi Levente, Cseh Tamás, Varga Miklós és a többi. De bármikor játszik vendéglátó zenekarban is. Igazi rutinos öreg róka ő, aki bárhol a világon megállja a helyét.

De Zoli évek óta oktat dobosnak készült lurkókat is és azt hiszem, hogy van egy hangszerboltja is, de lehet hogy ezt csak én vélem így.

No, és még máshoz is ért. Szüleinek ígen híres cukrászdája volt és van, igy a sütemény készítés titkaiba  is belekóstolt.

Mivel zenei élete nyitott könyv, pályájáról mindenki mindenet tud ezért én most inkább a híres-neves cukrászdájukat mutatom be nektek. Hátha kedvet kaptok egy jó kis süteményre. Irány a PÁLMAI CUKRÁSZDA:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy család. Még a háború előtt Bon-bon üzemet üzemeltettek. Szüleik mellet szinte az üzemben töltötte gyermekkorát a testvérpár, Pálmai László és Pálmai Sándor. 1956-ban közösen nyitott egy cukrászdát a Garai téren, de 20 év elteltével testvérével megromlott viszonyuk miatt Pálmai László a saját lábára állt.

1978-ban vette át a Flórián téren lévő Vincze cukrászdát, melyet 2 év múlva elhagyni kényszerült, mivel bontásra ítélték azt a házat, amelyikben volt. Így került 1980-ban újpalotára a Páskomliget u. 8-ba.

Tragikus halála után 1991-től fiai János és Zoltán vitte tovább az üzletet édesanyjuk Ili néni segítségével. Rövid időn belül bekövetkezett János halála is és Ili néni betegsége után Zoltán egyedül folytatta az édes szakmát.
Neki viszont minden idejét lekötötte a másik szakmája a zenész szakma. A Hobo Blues Band egyik alapító tagja volt és szinte az összes híres magyar zenésszel és énekessel dolgozott már együtt.

1998-tól ezért az üzemeltetést átadta a családnak és a mai napig vevőink mind teljesebb megelégedésére üzemeltetjük tovább a Pálmai cukrászdát. A régi pálmai receptek nagy becsben tartásával a Pálmai cukrászda süteményeinek kb. felét ugyanúgy készítjük, mint az üzletnyitáskor, de kiegészítettük kínálatunkat a mai kor igényeinek megfelelő termékekkel is. Választékunkat tekintsék meg honlapunkon.

Pálmai cukrászda, Bp. XV. ker Páskomliget 8.
1156 Budapest
Páskomliget u. 8.

Telefon: 06/1-418-6297
Nyitva tartás:
Nyáron:
Minden nap 10:00-19:30
Télen:
Minden nap 10:00-18:00
csekkek
Kristálycukrászda, 1082 Budapest, József körút. 53. Sütipatika, 1066 Budapest, Teréz körút 52.
Néhány dal, ahol a Pálmai Zoltán dobol

Pálmai Zoltán: Dobszóló


P. Mobil: Forma 1 (Vendég: Pálmai Zoltán - dob)
Boxer: Ómen (a dobnál Pálmai Zoltán)


B52: Néhány perc (a dobnál Pálmai Zoltán) - amatőr felvétel
Megjegyzés küldése