Napkutya - Hungarian pop rock band

                            Hol a labda – teszi fel a kérdést a Napkutya zenekar

Most a Napkutya zenekarral hallgathattok meg egy régebbi interjút. A riport 2015 tavaszán készült a “Hallgass hazait” című műsorban. Szöveges változata megjelent a Mórickában.

Hol a labda? - teszi fel a kérdést a Napkutya zenekar. A banda mögött eddig 2 év aktív koncertezés áll, és máris elérhető a második lemezük. A csapat 5 tagja mind különböző egyéniség, mondják ők, de egy dolgot biztosan tudnak közösen csinálni: játszani, zenélni.

"Már a borítón is látszik, hogy sokféle irányból meg lehet világítani ezt a kérdést: Hol a labda? Ki mivel gondolkozik alapvetően... A közönség várja, hogy csináljon a zenekar valamit, olyankor nálunk van a labda. Mi kiadjuk, olyankor náluk van a labda. Ez egy ilyen érdekes adok-kapok dolog végig..."

A Napkutya az előző évben több alkalommal az Anna and the Barbies csapatával közösen  koncertezett. Járt a zenekar villamoson is, egy budapesti sárgát teljesen megtöltöttek, és mozgó koncertet adtak. Az év második felétől az új lemez anyagán dolgoztak, és megérte: Hozták a formát, és a rájuk jellemző keményebb témákat. Például a csapat lány tagja, Amarillisz írta a Szerető című dal szövegét: "Van, hogy néha fáj - ez egy olyan időszakban született."

A lemezbemutató jól sikerült, az új anyagon már fúvós is van, és eléggé hangsúlyos. A Napkutya hamarosan tovább aktivizálja magát koncertezés szempontjából. Igen sok fellépés vár rájuk.


Még néhány információ. A Napkutya együttes egy magyar pop rock együttes.

2012-ben alakultak.  Viszonylag sikeresek voltak. Igen sok klub közönsége ismerhette őket meg, de fesztiválokra is eljutottak. Azok közé a szerencsés zenekarok közé tartoztak, akiket nem csak a kis regionális rádiók adtak, hanem a Petőfi Rádió is. Megjelentek lemezeik is:

----Ugatni szabad (2013)
----Hol a labda (2015)
:

Tagok:
--Knapp ’G’ Zoltán – dob
--Nagy Amarillisz – ének
--Oplasznik Péter – ének, gitár, zeneszerző
--Szusza József – basszusgitár
--Feltcher G' - billentyűs

Egy idő után karrierjük valamiért megrekedt. 2015 vége óta nemigen lehet róluk hallani. 
És jöjjön az interjú.


NAPKUTYA: Senki se harap
NAPKUTYA: Ég a gyertyaNAPKUTYA: Yogaman
NAPKUTYA: Vidéki lányMegjegyzés küldése