Dreamland: Cambodia

                                        Álomföldje: Kambodzsa

Kambodzsát látni és megszeretni egy pillanat műve volt. Igaz, az ország nagyságát figyelembe véve, csak egy kis területet láttunk, név szerint Angkort. De már ez is annyira kalandos volt, annyira jó volt, hogy soha nem lehet elfelejteni. Visszavágyni annál inkább.

Az ember nem felejti, nem feledheti azokat a gyönyörű ősi épületeket. Még elképzelni sem lehet, hogy valyon milyen élet lehetett ott, azok között a fantasztikus épületek között. Ha időutazó lennék, bármikor kipróbálnám. És érthetetlen, hogy egy ilyen fejlett kultúrát hogy lehetett eltiporni.

Mennyi mennyi emlék, pedig még csak másfél hónapja volt, de az érzés olyan mintha most is ott lenne az ember, ott élné napi életét.


Felejthetetlen  percek, órák, napok voltak: császkálni Siem Riepben Angkor romjai között, a fantasztikus vendéglátás a Khmer Hotelben, a naplemente nézés a Tonlé Sap tavon, az Észak-Koreaiak által épített Történelmi Múzeum, a tuktukozások az egyik helyszinről a másikra. 

Jó emlékezni a nyüzsgő utcákra, a khmer éttermekre, büfékre, a kambodzsai khmer csapolt sörökre, a pimasz, lopó majmokra, a cammmogó elegántokra, a Tonlé Sap tavon a vietnámi piacra és étteremre ahol krokodilok is láthatóak, no meg szuveníreket lehetett vásárolni és megkóstolni éttermükben a krokodil húst. A táncosokra kikkel fotózni lehetett, a thaiak által épített angkori repülőtérre, hol igen finom kávét ihattam, a híres fagyökerekre, mik belepték és összetartják az ősi templomokat és ezzel kapcsolatban  Angeline Joliere ki igen nagy kambodzsa rajongó és még filmet is forgatott itt, sőt, örökbe fogadott néhány gyereket. Mióta itt forgatott azóta az egyik fát róla nevezték el, az itt közölt fotón is látható ez a fa. 

Jó emlékezni az erdei vízesére, a vörös banánokra, Marcsira az utivezetőnkre, no meg a barátokra, akikkel Kambodzsában portyáztunk.

Aki teheti, megteheti, nézze meg Kambodzsát. Felejthetetlen élményekben lesz része. 
Ismét néhány dal Kambodzsáról.

Crystal: Menj Tovább Hour Lavy: Made in CambodiaKhmer Tourism Songs: Welcome Cambodia Nights (ASEAN Forum Song)Nincsenek megjegyzések: