Pattaya, Pattaya!!!

                         Feledhetetlen nyaralások Pattayán!!!

Egy régi barátom megkért, hogy nézzek meg egy hotelt a Dongton Beachen, mivel februárban itt fog nyaralni és a Rabbit Resort Hotelben szeretne megszállni. Így hát felszedelőzködtem és kirándultam egyet a Dongton Beachen. Gondoltam, ha már itt járok, csinálok néhány fotót. Hátha a hely más ide készülő magyar nyaralónak is elnyeri a tetszését.
  
Aki az idén nyaralni jön Pattayára és imádja a tengerpartot, az kellemes meglepetésben részesül. A Jomtien Beachet teljesen felújították és egy nagyszerű tengarparti sétány lett belőle. És elkezdték a Dongton Beachet is felújítani. Még az elején tartanak, de a parton ennek ellenére lehet napozni a lágy, meleg homokban. Vannak újdonságok is. Már nem lehet dohányozni mindenhol, csak a kijelölt helyeken, hogy a tenger a sok csikktől ne szennyeződjön. És nagyon sok az ingyenes nyugágy nélküli partszakasz is, hogy aki nem akar költeni a nyugágyakra, azok is kényelmesen és ingyen pihenhessenek a tengarparton.

Az is látható, hogy széles utak lesznek és kiszélesedett a gyalogos sétány is. Végre hosszú évek után ez a rész is egy igazi tengerparti sétánnyá válik. Az utóbbi időkben ha lassan is de a Dongton Beach teljes partszakasza beépült szállodákkal. Megszüntek a foghíj telkek. Két új igen nagy szálloda is várja a vendégeket. Megmerem kockáztatni, hogy szabad hely is van és teljesülhet a tengerparti szállás nagy vágya.

Ahol a Thappraya road csatlakozik a Jomtien Beachhez, ott szálljunk le a tuk tukról. Egyből feltűnik a rendőrség felújított épülete. Az épület mellett egy mini sportpályát alakítottak ki. Tehát amikor a Tuktukról leszállunk, jobb oldali irányba induljunk el.

Rövid gyaloglás után feltűnik a legújabb hotel, melynek neve „Welcome World Resoert & Spa”. Még kertje, parkja nincs teljesen befásítva, de néhány év múlva már dzsungellé válik. Kivülről is látható, hogy még nincs belakva, biztos, hogy van szabad szállás.

Tovább menve néhány méteren belül elérjük, a mintegy 5-10 éve nyílt és gyönyörűen befásított hotelt, az „Avalon Beach Resort Pattaya”-t. Az orosz túristák csökkenő létszáma miatt itt is nagy a valószínűsége, hogy vannak még szabad szobák. Gyönyörű trópusi kertje van a szállónak, természetesen medencével.

Néhány méter után a TUI szálló tűnik fel. Ez egy meleg szálló és szinte biztos, hogy full házzal üzemelnek. A TUI igen régi szálloda. Már az első utam során is üzemelt.


Ha tovább megyünk, akkor nemsoká elérjük az egyedi kialakítású dzsungel hotelt a Rabbit Resortot. Lehet foglalni szálloda szobát és bungalót is. Persze csak ha az ember időben foglal magának helyet, hisz ez egy nagyon bejáratott gyönyörű hotel és általában telt házuk van. Nagyjából 18 éve nyitották meg.

A Rabbit Resortban barátaimmal 10 éve én is megszálltam. Nem olcsó hotel, de annyira hangulatos, annyi kis rejtett szépséget lehet felfedezni benne, hogy megéri ott a nyaralás. Érdekes a resort története is. Egy Deborah Rabbit nevű hölgy valamikor nagyon régen Thaiföldre utazott nyaralni. Itt ismerte meg Paisan urat. Szerelem lett ebből a nagy találkozásból és egy mesés szálloda elindítása. Lehet velük találkozni is. Nem szálltak el a sikerüktől. Minden új vendéghez odamennek, beszélgetnek.  A Rabbit olyan gyönyörű, meseszerű dzsungel éden, hogy a paradicsomot ilyennek képzelnénk el. Ha valaki itt eltölt néhány hetet, biztos hogy örökké visszavágyik ide. És el tudná még azt is képzelni, hogy véges életét itt élje le. 

Pattayáról született egy nagy sláger is, melynek címe: Pattaya, Pattaya.És a fotók:


Megjegyzés küldése