InFusion Trió (The InFusion Trio from Hungary)

Az InFusion Trió koncertje a thai Big Mountain Music Fesztiválon 2015-ben.

A trió egy magyar indie, looper zenekar. Hárman vannak. Név szerint:
Farkas Izsák--hegedű
Simkó-Várnagy Mihály--cselló
Weisz Nándor--ütőhangszerek

2011-ben alapították az együttest. Mindhárman klasszikus zenét tanultak. A zenekarnak nagyon egyéni, egyedi a hangzása. Ezt a stílust igen kevés banda tudja produkálni. Különleges a hangszerparkjuk is: elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob, effekt pedálok, looperek, torzítók, stb.

Eddig egy nagylemezük jelent meg, mégpedig 2015-ben. Címe: Loop Me Up.

Az InFusion figyelemre méltó érdekessége, hogy egyedüli magyar zenekarként felléphettek 2015-ben Thaiföld legnagyobb zenei fesztiválján, a Big Mountain Music Festivalon. Ez eseményen készültek a nektek megosztott fotók.

A bandát a fesztivál szervezők igen profin fogadták. 2 luxus minibusz állt a rendelkezésükre, 2 angolul beszélő kísérővel.

Meglehetősen luxus szállást adtak közel a fesztiválhoz. Napi többszöri étkezés volt biztosítva. És szinte minden kívánságukat teljesítették. Volt is speciális kérés. Szerettek volna tengerparton napozni. Megtörtént. 

Hua Hintől nem messze a tengerparton 2-3 órát pihizhettek, fürödhettek, napozhattak. Megismerhették a helyiek szokásait,  hisz a thaiakon kivűl fehér emberek (farangok) csak ők voltak ezen a partszakaszon. Közben megkedvelte őket egy kutya és közéjük telepedett, végig őrízte a csapatot. Amikor elmentek, még talán sírt is utánuk.

Kora délutánra vissza kellett érni a fesztivál helyszínére, mivel jöttek a beállások. Aztán következett a stage-ben egy kis ismerkedés a fellépőkkel, a fotókon egy japán együttessel látjátok őket. Sajnos a japán banda neve már nem jut az eszembe, majd jött a beállás és a fellépésig a tömény unalom. Illetve lehetett a színpad mögött nézni a fellépőket, és a felállított sátrakban inni, enni, kávézni és  trécselni a fellépő thai zenészekkel. Bár egy magyar bandának ez nem lényeg, de igen nagy nevű thai sztár zenekarok ücsörögtek fellépésre várva ott a sátorban.

És a hosszú várakozás után rájuk is sor került. Fő időben játszhattak a rock szinpadon. Iszonyatos fénykavalkád között indíthatták a bulit. A thai technikai személyzet mindent megtett, hogy a koncert sikeres legyen. Írtó segítőkészek, kedvesek és udvariasak voltak. Még a zenekar is a legnagyobb tisztelettel beszélt róluk. Le is esett a thai roadok álla, amikor meghallották a magyar együttest játszani, megszólalni.

Ami igazi meglepetés volt, hogy a koncert közönsége között magyarok is voltak, no nem  sokan, csak ketten (Kozma Károly és Sebők Tamás). Pattayától háromszáz kilómétert utaztak, hogy megnézzék a magyar zenekart. Hoztak magyar zászlót is, amit a thai közönség elkért és a koncert alatt végig lengették. Ez egy igazi thai magyar barátság jelképe is lehetne.

Nos, erről az örömteli napról láthattok néhány fotót. Mindez 2015 december 17-én történt. A koncertet hongkongi-thai cég, a „Deo Art and Media” valósította meg, a magyar „Boom” szervező irodával karöltve.

Jó fotó nézegetést és letöltést kívánok. Persze, hogy a csapatot jobban megismerjétek, néhány dalt is felteszek tőlük, igaz, ezek a dalok nem a  thai fesztiválon készültek.
Calvin Harris: Summer (InFusion Trio Cover)


Infusion Trio: Kis Kece LányomInFusion Trio: Virtuózok 2016 | Finálé | MatrixrInFusion Trio: Break The Tide Megjegyzés küldése