Burn (thai rock,- metal band)

                            A Burn az egyik legjobb thai rock együttes.

A Burn egy kiemelkedően jó thai metal csapat. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kiadójuk a Sony Lemezkiadó.

Volt szerencsém élőben látni őket. És mindenkép ajánlom nektek, hogy hallgassátok meg őket. Bangkokban egy éjszakai night klubba, a „The Secret”-ben Boross Attila barátommal volt meghívásom. A meghívást elfogadtuk, hisz a klub szervezője invitált bennünket. Nem bántuk meg. Még az öltözőbe is bevittek bennünket.

A sors fintora, vagy inkább csapása, hogy a  Burn együttesnek volt egy soha nem feledhető tragikus kapcsolata az égéssel, a tűzzel.

A Santika Clubban játszottak Bangkokban 2009 szílveszterén. És egy pirotechnikai látványelem beindítása után tűz keletkezett, nagyon nagy tűz keletkezett. Szerencsére a zenekar ki tudott menekülni. A rendőrség a tűz okozójaként az énekesnőjüket hibáztatta. Az énekesnőt, Sarawut Ariya-t egymillió baht óvadék ellenében engedték ki. 

Ha hibásnak találta volna őt a rendőrség, akkor 10 év börtönt kapott volna, és ez a minimum.
Nagyon tragikus esemény volt ez. A két emeletes klubban a tűz hatására pánik keletkezett és az emberek egymást taposták. A tűz hatására többen meghaltak, 222-an súlyosan megégtek, vagy megsérültek. A legtöbb embert a tűz és a füst belélegzése ölt meg.

A thaiakon kivül a halottak között voltak szingapúriak, egy japán és egy burmai is. Összesen hatvanhatan haltak meg.

A rendőrség a zenekar énekesnőjén kivül megvádolta a klub 5 fős vezetését is. A vizsgálat megállapította, hogy többszörösen is megsértették a biztonsági előírásokat. Vizsgálat indult arról is, hogy egy magas rangú rendőr valóban részvényese volt-e az éjszakai klubnak.

A banda azóta kiheverte ezt a tragédiát és népszerűség vesztést sem okozott. Igaz, közben tagcserék is voltak, de léteznek. Túrnéik telt házzal folytatódnak és albumaik is folyamatosan megjelennek.


A Burn együttesről osztok meg veletek fotókat, és néhány dalt. A zenekaron kivül a klub szervezőjét "Gibsont" és a hongkongi-thai "D'Art and Media" szervezőiroda menedzserét, Boros Attilát látjátok.
Burn from Thailand live The Secret Club (เดอะซีเครท) 11-08-59Burn concert in Santica Pub (แสดงสดวง Burn ณ )
Burn: ลำพัง Megjegyzés küldése