Ayutthaya the Capital of a Thai Kingdom-Past Quotes (Múlt idéző-Ayutthaya, egy thai királyság fővárosa)

                              Ayutthaya egy volt királyi székhely!

Valamikor Thaiföld fővárosa volt. Könnyen elérhető, hisz Bangkoktól nincs túl messze.

A várost 1350-ben alapították mégpedig U Tghong király. Monumentális építkezésekbe kezdett. Méltóvá varázsolta a területet egy királyi székhelynek. A felépült városnak mindenhonnan csodájára jártak. Emlékezetem szerint ő találta ki a thai írásbeliséget is. Hát elég bonyolult lélek lehetett, mert a thai nyelvet mindennek lehet nevezni, de könnyűnek semmikép nem.

Csúcs időszakában a lakosság száma elérte az egy milliót. Az akkori világ értői szerint a világ egyik legnagyobb városa volt. De birodalmak keletkeznek birodalmak összeomlanak.

Az Ayutthaya királyságnak is vége szakadt, amikor a burmai sereg 1767-ben lerombolta. Persze a várost később újjá építették közel a régi helyéhez.

Valamikor építészeti remekek lehettek ezek az épületek. A terület gyönyörűen rendben van tartva. Mindenhol virágok özöne található. 

Aki járt Kambodzsában megnézni a khmer romokat, az talán lát azonosságot az építkezési stílusok között, legalább is szerintem.


A régi, monumentális romokat ma már körbe öleli a város. Izgalmas programokkal várnak bennünket idetévedőket. A sok látnivalón kivül, nekem sikerült egy remek kávézót is találni, ahol thai arabica kávét kínáltak és kávé ivás közben meditálhattam a múlt nagysága előtt.

Fantasztikusak a parkjai. No és a zengő-bongó, nyüzsgő emberekkel teli éjjeli piaca. Még thai lottót is vettem, de az égiek nem akarták, hogy nyerjek. Csodálatos, hangulatos szállások várják az ide utazókat. A várost érdemes meglátogatni és néhány napot eltölteni itt.
Néhány kedves ayutthayai dallammal is kedveskedek nektek. Érdmes egy kávé, vagy tea mellett a fotelben hátra dőlni és hallgatni és gondolkodni a világ szépségéről...

''Ayutthaya'' Final Project Music Key
Thailand Ayutthaya Flood 2011 music เบิร์ด ธงไชย แมคอินไตย


Ayutthaya Khmer Empire Judah KingdomBeatiful thai music in AyutthayaMegjegyzés küldése