Angkor-Kambodzsa: újabb fotók (Angkor-Cambodia: newer photos)

                    Egy elvarázsolt ország elvarázsolt helye-Kambodzsa 
                  (An enchanted place in an enchanted country-Cambodia)

Egy titokzatos, mágikus helyet mutatok most be nektek. Ezt az erdőt még a germán Grimm testvérek is megirigyelnék. Kambodzsában annyi helyen voltunk, hogy sajnos a neve nem jut eszembe.

Ez is a jellegzetes khmer templom építés egyik csodája. Főleg, hogy az erdő közepén felépült különálló épület együttes egyuttal temetkezési hely is volt.

Őszintén megmondom, semennyi pénzért nem mernék éjszakára ott maradni. Volt valami kegyetlen nyomasztó érzés az emberben. Mintha valami figyelt volna bennünket. Olyan kényszerképzetem volt, hogy állandóan hátra kellett néznem.

Az épületeket mint a fotókon látjátok, benőtték a fák. A romok között nagyon vigyázva a kegyhelyek volt ajtajáig is fel lehet menni, de vigyázni kell, mert bármikor omlásveszély fenyeget. De kit érdekel ez, amikor olyan fotókat lehet csinálni, amit keveseknek ad meg a sors. Azért az ajtó nélküli helységekbe nem mertünk bemenni.

A 4 templomból álló templomegyüttes kerítéssel van körbekerítve. A kerítésen kívül egy métert is veszélyes megtenni, hisz az egész terület tele van taposó aknákkal. Valamikor itt is bújkáltak a vörös khmerek és amikor menekülniük kellett a vietnámi felszabadító erők elől, tele telepítették taposó aknákkal.

Jól hallottátok. Kambodzsának a vörös khmerek elleni grandiózus küzdelmében a vietnámiak adták a legnagyobb segítséget. A vietnámi hadsereg vonult be Kambodzsa területére és szabadította fel az országot. Az újjáépítésben pedig az örökké szidott Észak-Korea segített.

Ezen a helyen bármikor egy rémséges horror filmet lehetne forgatni. Ez a hely minden szellemvadász legedveltebb helye lehetne. Ha persze a hatóság engedné itt a film forgatását.

A terület misztikumát az is növelte, hogy egyetlen madárfüttyöt sem lehetett hallani. A fákon nem voltak madarak. Szinte túlvilági csend volt végig, míg ott voltunk. De az utivezetők szerint ez mindig így van. Valamiért madárfütty mentes terület ez. Talán ezek a kis élőlények is érzik a hely nyomasztó kisugárzását, a halál szagát.

Szerencsés emberenek  érezhetem magam, hogy ezt láthattam. A bakancslista újabb helyszíne lett kipipálva.

Hallgassatok meg néhány khmer dalt:

Cambodia Music Khmer Song
Khmer Music, Cambodian 2016 Music MTV Celebration Cambodia Songs Video
2 /Bopa Vol# 123 ,Happy Khmwer new year 2013,year of the snake.


Megjegyzés küldése