Angkor (Cambodia) - Panorama Museum

                           Angkor (Kambodzsa) - Panoráma Múzeum.

A múzeum egy igazi szenzáció. 3D-s formátumban megfestett történelmi vízió az angkori korszakból. Az igazi csoda az, hogy ezt a remekművet Észak-Korea adományozta Kambodzsának. Észak-Koreai művészek álmodták meg ezt a fenséges monumentális körfestményt. Olyan mint a Feszty-körkép, csak jóval nagyobb, és a mai technikának köszönhetően szinte térhatású. Szépségét nem lehet szavakkal megfogalmazni. Ezt látni kell, látni kell mindenkinek, aki Angkorba utazik. A fotó nem adja vissza.

2015 decemberében adták át a nagyközönségnek. Részletesesen bemutatja a kambodzsai királyság khmer korszakát. Érdekes, hogy a kambodzsaiak ma sem kambodzsainak tartják magukat, hanem khmereknek.

A múzeum épülete 6115 nm és az angkori éra teljes korszakát mutatja be. Csodálatos festménnyel mutatják be Angkor boldogulás korát, a hétköznapjait, a háborúit és a döbbenetes szépségü templomok felépítését. Egy 17 perces igazi látványos filmen is követhetjük történelmüket.

Angkor Wat történelme amúgy is szinte misztikum, annyira, mint épületei. Igaziból olyan grandiózus építmények ezek, annyira kifinomult, kidolgozott épületcsodák , hogy néha megkérdőjelezem, hogy ezeket biztos, hogy emberek építették?


A múzeum naponta déleklőtt 09.00 - től este 08.00 –ig van nyitva. 

Egy kis ízelítő a khmer zenéből: 

Mixed short Khmer folk traditional dancesÉs gyüjjenek a fotók:Megjegyzés küldése