Máyusi Kalapács

                                                            Elkallódott zsenik!

Bár őket sokszor szinti pop néven is titulálták, de zenéjük egy picit sem hasonlít a szinti pophoz. Viszont közel áll a technóhoz, de több annál. Egy időben skínhead zenét is játszottak. Én stílusukat inkább industrial zenének nevezném. Tudtommal nem voltak hosszú életűek, de zenéjük, ha rövid ideig is, de a vájt fülűek kedvence lett.

Tevékenységük biztos, hogy nyomott hagyott a magyar zene palettáján, vagy az akasáján. Én elég jól ismertem őket. A kazettájukra még a nevemet is ráírták. Ahogy a Joze mondaná, minőségi zene ez, magas művészet. Ütik a sarlót, kalapácsot, totális ipari performance. Kár, hogy zenéjük nem jutott el a nagyközönséghez.

Mi a klubjainkban felléptettük őket, többször is. Élőben hallani őket, egészen szürreális. Az együttes hatvani eredetű. 1 kazettájuk jelent meg ‘CSAK A GYŰLÖLET’ címen. 1991-ben.

A zenekar legismertebb átütő karmájú személyisége TotO. További tagok: Koszta Jani, Libertényi Péter és Toi.

Kazettájukat mi is propagáltuk, terjesztettük. Azt gondolom mondani sem kell, hogy a Garázsban dalaik sokszor elhangzottak.

Nem sokat tudok már róluk. Hatvanban élnek és elvileg készül róluk egy film, gyűjtik a régi emlékeket. Talán ez a néhány fotó jól jön nekik.


Aki szerette a legendás Máyusi Kalapácsot, azokat arra kérem, hogy ezt a blogot osszák meg, hadd jusson el ez a néhány fotó a rajongókhoz, hadd tölthessék le.
Éden. Egy dal a Máyusi Kalapácstól


Megjegyzés küldése