Gesarol

                                         Egy rovarirtó tündöklése.

Szokatlan, de jó név, valamikor egy erős rovarirtó szer árulta így magát. Hausbyrds néven kezdték. 1968 körül lépett be a zenekarba Schuster Lóránt, aki igen nagy lendületet hozott a zenekar életében. Gesarol néven 1969 augusztusától játszanak. Közben Lóri bátyja és Bernáth Rezső kivált.
A Hausbyrds-öt ma is ismert zenészek 1965 körül alapították. Szakács Gábor, Szakács László, Pótz-Nagy Ágoston, Bernáth Rezső, Sándor József és Schuster Ervin. Akkor még külföldi rock dalokat adtak elő. Aztán A Gesarolból alakult meg a P. Mobil.

Egy idő után a P. Mobilból kimaradt zenészek Gesarol néven csak tovább folytatták. 1992-tól indultak újra Pótz Nagy Ágoston és a két Szakács testvérrel. 1999-ben újra szakadtak. Szakács Gábor Gesarol Revival Band nevű bandát csinált. 2002-ig működtek. Pótz Nagy Ágoston pedig Gesarol néven azóta is folytatja a legenda fenn tartását. Kicsit bonyolult ez, de a rock zene mindig is bonyolult volt. Ám a nimbuszuk, hogy ők a P. Mobil zenekar testvér zenekara, az mindig fenn maradt. Néha (minden szökőévben) közös bulit is tartanak.

A fotókat a Bókay Ligetben készítettem, az évente megrendezett SzepEmber fesztiválon. Nem ma volt. A zenekar mostani tagjai: Pótz-Nagy Ágoston, Kothencz István, Somogyi József, Bényi Csaba, Bogár Lajos, Mikli Áron. És ha valaki szeretné őket felléptetni, akkor itt rendelhetőek meg: +36 20 924 4893. E-mail cím: agoston1951@gmail.com

Remélem ezekkel a fotókkal gazdagíthatom a Gesarol saját honlapjának fotó gyüjteményét.

Kedves olvasók, osszátok meg a Gesarol blogot, hadd jussanak el a fotók mindenkihez. Köszönöm.
Megjegyzés küldése