Firkin

                                             A celtic punk magyar királyai.

A Firkin egy bulizós vidám punk zenekar. 2008-tól működnek, szórakoztatják a celtic punkra éhes közönséget. A jó hangulatért mindent meg is tettek, tesznek. 2015-ben még farsangi külön bulit is tartottak, közösen az Erdélyből származó cilinderben járó Maszkurával. Az összefogásnak meg is lett az eredménye, telt ház, vidámság, rock and roll.

A zenekar fuvolása nyilatkozott a farsangi buliról:

Péter János: "Kértük a közönségtől, hogy legyenek szívesek bármit felvenni magukra... Lett is kalap, előre legyártott cilinderek, arcfestő lányok. Sokan ki is pingáltatták a két arcfestő lánnyal az arcukat. Sok fotó jelent meg a buliról  a Facebookon.

Persze nem csak a Firkin és Maszkura lépett fel ezen az estén, hanem a Tücsökraj + előtte a Colleen is. Naná, hogy óriási dilik voltak. Még tagcserékkel is próbálkoztunk, persze csak ideiglenesen. Maszkura átjött harmonikázni hozzánk, én pedig átmentem fuvolázni hozzájuk."

A zenekarról egy régi Mórickában írtunk. A teljes interjút alább tudjátok meghallgatni. Elárulom, hogy a legújabb Mórickában Zalatnay Ciniről olvashattok. Jubileumi koncertre készül.
Néhány száraz adat a Firkinről. 2008 októberében alakultak. Műfajuk a punk.
Albumaik:

·         Firkinful of Beer (CD) - 2009
·         WHUP! (CD) - 2010
·         Igyunk Pálinkát! (CD) - 2012
·         Keep on Firkin! (DVD) - 2012
·         Keep on Firkin! (CD) - 2013
·         Finger in the Pie (CD) – 2014

Tagok:
Péter János – fuvola
Kovács-Nemes Andor – ének
Virág Lili – hegedű
Kárpáti Balázs – gitár
Juhász Róbert – dob

Szuna Péter - süti
Egy rádiós interjút hallgathattok meg a zenekarral. Az adás címe: “Hallgass hazait” volt. És miért ne? Igen! Hallgassunk sok sok hazai zenekart, hazai zenét és a velük készült interjúkat.


Egy igazi bölcs ajánlat a Firkintől: Igyunk pálinkát!


Megjegyzés küldése