Silly Fools - A Thai Rock Star Band (Silly Fools --Bolondos Bolondok-- egy thai rock sztár együttes)

                                       Pikáns rock koncertek egy éjszakai bárban.

     A Silly Fools egy dallamos zenét játszó thai rock együttes. Stílusuk a nu metal, alternativ metal, alternativ rock, punk rock, post grunge közé sorolható.
Boros Attila barátommal volt szerencsém velük többször találkozni. Először 2015 szeptember 30 - án Bangkokban a Secret Cityben, a Secret Zone nevű éjszakai zenés mulatóban. Gibson Kahar szervező barátunk hozott velük össze. Ő volt a klub szervezője. Itt adtak koncertet. Bevitt az öltözőjükbe is. Bemutatott bennünket egymásnak és fotózkodtunk és beszélgettünk. Nagyon lazák voltak, megkínáltak piával. Velük mentünk a hátsó fertájból a koncert terembe. Egy elkülönített VIP páholyban ültettek le bennünket, ami a színpad szélén volt. Érdekes szituációnak voltunk tanúi. Mint kiderült a régi énekes otthagyja a bandát és a Big Ass volt énekese (Dak) segíti ki énekesként őket, amíg meg nem találják az új énekest. Persze fellépett a régi énekes is és ő mutatta be a pótlást, Dak - kot. Jó koncert volt.

     Azután a Big Mountain Music Fesztiválon találkoztunk velük, fellépésük előtt, meg után is. A koncertjük után úgy éreztem, hogy nincsenek még jól összerázódva, nincsenek egymásra hangolódva. Ráadásul ismét kiadót is váltottak. Ígéret szerint fél évre rá kellett volna a lemezüknek megjelennie, de csúszott és azután is csúszott.
Néhány tudnivaló róluk: 1995-ben alakultak és 1996-ban egyből egy kislemezzel rukkoltak elő, melynek címe : 'Sampler' volt. Hamar kiadót váltottak, átmentek a -More Music- kiadóhoz és itt jelent meg az első nagylemezük 'I.Q 180' címmel

     Népszerűségük folyamatosan nőtt. Későbbi albumaik is egyre nagyobb népszerűséget hoztak. Végignéztem jó néhány koncertjüket. Iszonyatos nagy tömegek előtt játszottak. 2005 - ben az MTV Asia Awardson ők lettek az év zenekara. Az évek során sok személycsere történt, ez a lendületüket egy időre visszavetette. A zenekar összes tagjának nevét nem sorolom fel, hisz thai nevek, de a szólóénekeseket igen:
Kritsana "Rim" Pandonlan (ก อ ณะ ปาน ดาน ลาน)ม 2015 ฝ  ทะฟานันะ  ฟ จัจืหวใ  -ห) szólóénekes
Benjamin "Ben" Jung Tuffnel, 2006-2015 - között képviselte szólóénekesként a bandát.
Natapol Puthawana volt a 2006 előtti énekes, ő azért lépett ki a zenekarból, mert megtért, vallásos lett, úgy érezte hogy vallása miatt nem tud többé alkoholos piákat inni, nem rúghat be, nem zűlhet.

     2006. november 12-én a Silly Fools fellépett a Fat Fesztiválon. Ekkor is énekes váltás volt. Az új énekes, akinek a személyazonosságát nem fedték még fel, 2 dalt mutatott be maszk viselése közben. Mindkét dalt angol nyelven adták elő.
2006. december 21-én a Silly Fools kiadta legújabb albumát "Silly Fools Mini" néven és bemutatták a zenekar új énekesét, Benjamin Jung Tuffnell-t. A "Mini" album 5 angol nyelvű dalt tartalmazott és 2007. január 26-án került a boltokba.

     A zenekar tagjai 2014 - ben egy alkalmi bandát is csináltak Rock Rider néven. A tagság zömét a Silly Fools zenészei adták, de hozzájuk csatlakoztak néhányan az Airborne zenekarból és a Big Ass volt énekese,  Ekarat Wongcharat "Dak". 
     A Big Mountain fesztiválon mind két felállással játszottak. Először a maszkos énekessel Silly Fools néven, majd a Rock Rider-rel folytatták. Itt már Dak énekelt.  Elvileg mindkét csapatnak ki kellett volna jönnie már az új albumának, de valamiért késik.
   
     A Silly Fools is és a Rock Rider is él tovább, de egyenlőre azok a hatalmas sikerek, amik előtte voltak, még várat magára. 

Megosztottam 2 dalukat veletek. Tudom, hogy a bejegyzéseket az ember csak belájkolja, és nemigen nézi meg, nem olvassa el, akkor meg mi várható 2 daltól, főleg 2 thai daltól. Én azért arra biztatlak  benneteket, hogy hallgassatok bele. Nem árt az ha tudjátok, hogy milyen a rock zene a világ másik felén.


DISZKOGRÁFIA:

---Stúdióalbumok
I.Q. 180 (1998. június)
Candyman (1999. július)
Menta (2000. szeptember)
Juicy (2002. március)
King Size (2004. január 15.)
Az egyik (2008. március)

--Singles:
EP. Sampler (1996)
Mini E.P. (2007. január 26.)
Tham Rai (ทำร้าย) [digitális letöltés] (2010)
Soon Ya Kad (สูญ ญา กา ศ) [digitális letöltés (2012)

---Gyüjteményes albumok:
Combo (2004. május)
Silly Fools: The Singles (2006. július)


https://youtu.be/-q617qBut9c

  Megjegyzés küldése