Bangkok, the Lovable Megapolis - (Bangkok, a szerethető megapolisz)                                                                    Portya

     Magyarországon évek óta vita van azon, hogy illenek-e Budapest hangulatához a toronyházak, a Budapest szépségeit takaró toronyházak tömege, vagy nem. És bármilyen ostoba kurzus kerül hatalomra, erre valamiért mindegyik nemet mond, pedig egy világváros fejlődéséhez hozzátartoznak a felhőkarcolók. Attól lesznek világvárosok. És  a világvárosok hangulatához tartoznak még a felhőkarcolókon elhelyezett  káprázatos fények, a szórakozási lehetőségek tömege, sok-sok étterem, büfé, kávézó, az éjjel nappal nyitva tartó kis boltok özöne, a vigalmi negyedek, a heteró negyedek, a gay negyedek, éjszakai mulatók, go-go bárok, az utcaárusok, a Super- és Mega Markettek, Schoping- Centerek és sok sok minden más. Bár ez irányú igényeimet Pattaján is kielégíthetem, de néha felutazok  Bangkokba is.

    Fogom magam, reggel felszállok a reptére tartó buszra és egy két napot csavargok Bangkokban.  Ha 2 napot maradok, akkor mindig a nagyon barátságos családias hotelben, a Blissotelben szállok meg és innen indulok a várost felfedezni. Első utam mindig egy jó kávézóba vezet. Ahogy az ismerőseim mondják, nekem Bangkokban minden 500 méterre akad egy kedvenc kávézóm, végül is igaz. Szeretek kávézni, szeretem a hangulatát, szeretem a nyüzsgést nézni, meg olvasgatni, sétálgatni, egyik helyről a másikba menni. Nagyon sok kedvenc helyem van. Fel sem tudom sorolni. Most csak a Blissotel melletti  kedvenceket sorolom fel. 20 méterre van Barbecue étterem. Talán itt kaphatók Bangkok szerte a legfinomabb sztékek. És nagyon nagy adagot tálalnak fel. Itt a sztékek 50 bahtért kaphatóak, ami annyira olcsó, hogy naponta nem tudok neki ellenállni. Aztán kétszáz méterre van egy prosztata masszázst kínáló üzlet. Időnként megállok és megbámulom, de nem volt merszem még bemenni. Száz méterre van egy non stop szauna. 200 méterre van két nagy áruház a Central Fortune és a Tesco. 10 méterre non-stop kis utcai éttermek vannak. 20 méterre van egy vegetáriánus étterem és kávézó. 300 méterre van a magasvasút és a kikapcsolódást, a csavargást  már távolabb folytathatom.   

Mivel a most posztolt fotók a Central World és a Siam Parragon körül készültek, így erre a két nagy árúházra hívom fel a figyelmeteket. A Parragon pincéjében viszonylag olcsó önkiszolgáló éttermek vannak, az ételek átlag ára 80 bhat körül vannak. De ott aztán minden van. Kávázók, éttermek, cukrászdák tömkelege. Ha valaki még nem járt volna ott, el sem tudja képzelni azt a választékot, azt a nyüzsgést. És van ott egy nagy luxus közért is. Olyan bőséges árú választékkal rendelkezik, amit Pesten még nem láttam. A Paragontól nem  messze van a Central World. Ott a földszinten nívós megfizethető árú sörözők vannak. Soha nem tudok nekik ellenállni. Egy két órahosszat is el tudok ott üldögélni. A legfelsőbb szinten van a Central World közértje, ami a Paragonéhoz hasonlít és itt vannak a drágább éttermek, fagyizók, cukrázdák. Ha átmegyünk a közérten, a túlsó végén van egy önkiszolgáló étterem, ahol még meglepően alacsony árakon tudunk étkezni.  40-50 bhatért is vannak nagy adag kaják. Aztán a legfelsőbb szinten van egy modern, korszerű zeneiskola és hang és videó stúdiók. Egyszer ezt is bemutatom. Ha valamelyik magyar banda, vagy énekes Bangkokban járna, akár felvételeket is készíthet itt és a műteremben és a digitális video-studóban elkészítheti a dalát, klipjét. Mindezt egy nap alatt.
       Lassan megindul a turista szezon. Bangkokban nyaralók, ugorjatok be ezekre a helyekre.

Bangkokban készült képeket posztolok:És ha már Thaiföld, megosztom veletek az egyik kedvenc thai rock bandám videóját. Nevük: Clash. Sajnos néhány éve feloszlottak.

Megjegyzés küldése